03/01/2019 · in Algemeen, Persberichten · 4 reacties

Zojuist bereikte ons het verdrietige nieuws dat ons erelid Paulien van Deutekom gisteravond is overleden. Ze is slechts zevenendertig jaar geworden. In de externe media wordt veel aandacht besteed aan haar sportieve carrière en haar vroege overlijden.

Wij zullen Paulien vooral ook blijven herinneren als een van de vele clubleden die in Den Haag bij het Jeugdschaatsen heeft leren schaatsen en door niet aflatend doorzettingsvermogen en liefde voor de sport een imposante schaatscarrière heeft opgebouwd. Paulien staat in een exclusief rijtje clubleden die hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen. Haar grootste sportieve succes was het behalen van de wereldtitel allround in 2008. Ze werd in dat jaar groots gehuldigd in Gouda. Na het beëindigen van haar actieve sportcarrière was Paulien betrokken bij diverse clubactiviteiten waarbij haar gedrevenheid, enthousiasme en lieve uitstraling vooral de jongste clubgenoten inspireerde.

Paulien laat een man en een dochtertje achter. Wij zullen vanuit de club de condoléances aan de nabestaanden overbrengen en wensen ze veel sterkte in de komende periode.

Uit respect voor de nabestaanden zullen wij als club terughoudend naar buiten treden in de externe media.

Er is een online condoleanceregister.

Reacties in de externe media:

Column Gerrit Schinkel in Goudse Post

Schaatsen.nl

NOS

Hart van Nederland

Omroep West

Goudse Post

KNSB

Volkskrant

NRC

Parool

In Memoriam van Topsport Amsterdam

Reactie Ireen Wüst na EK Allround

Reactie Gewest Zuid-Holland KNSB