30/05/2018 · in Algemeen, Fotos, Persberichten, Video · 2 reacties

Olympisch Kampioen op de 10 km, schaatser Ted-Jan Bloemen, kwam vandaag een speciale droogtraining verzorgen voor de jongste leden van Schaats- en Skeelerclub Gouda. Aansluitend werd de voormalig Gouwenaar door wethouder Jan-Willem van Gelder gehuldigd in het clubhuis van AV Gouda in het Groenhovenpark. Van zijn club SC Gouda mocht Ted-Jan het erelidmaatschap in ontvangst nemen.

Ted-Jan Bloemen is het eerste clublid van SC Gouda die bij Olympische Spelen medailles behaalt en nog wel twee. In februari jl. schaatste hij in Zuid-Korea naar zilver op de 5.000 meter en een paar dagen later naar goud op de 10.000 meter. Die gouden medaille was uniek en speciaal omdat die voorbestemd leek voor torenhoog favoriet Sven Kramer. Al eerder reed Ted-Jan naar de wereldrecords op deze beide afstanden, wereldrecords die hij nog steeds in bezit heeft. Daarmee zet hij als Canadese Nederlander, of Nederlandse Canadees, een unieke sportieve prestatie neer. De club heeft met Jan Bazen (1976), Ingrid Paul (1988), Andrea Nuyt (2002) en Paulien van Deutekom (2006) eerdere Olympiagangers, maar die bleven buiten het bereik van de medailles bij hun deelname aan de Spelen.

Na afloop van het schaatsseizoen heeft Ted-Jan met echtgenote een lange reis door Azië gemaakt en was een paar dagen in Nederland voor familiebezoek. De club vindt het super dat hij tijd gevonden heeft in zijn drukke schema om een training met “zijn cluppie” te doen, de club waar hij als jeugdschaatser het schaatsen geleerd heeft, voordat hij jaren geleden in nationale selecties en merkploegen in Nederland zich verder ontwikkelde en tot volle sportieve wasdom kwam in zijn nieuwe thuisland Canada.

Na afloop van de training, met ca. veertig jeugdschaatsers van SC Gouda, werd Ted-Jan gehuldigd en was er een speciale Kinderpersconferentie waar de jonge clubleden hun vragen aan de Olympisch Kampioen mogen stellen.

Morgen vliegt Ted-Jan weer naar Canada om zich op het nieuwe schaatsseizoen te gaan voorbereiden.

Foto: Bert Kool (meer foto’s in het Facebookalbum).

Filmpje AD 

Filmpje RTV Gouwestad