07/03/2018 · in Marathon · geen reacties

Na drie mooie seizoenen bij het Beloftenteam van Groenehartsport.nl maakt Sjors van der Meer de stap naar de hoogste landelijke marathondivisie. Hij gaat rijden bij Team Stehmann en wordt naast clubgenoten Timo Verkaaik en Sjoerd den Hertog de derde marathonschaatser die in de Topdivisie uitkomt. We citeren het persbericht van zijn nieuwe team:

Team Stehmann/…………… trekt vierde en laatste rijder aan

ZALTBOMMEL/BOSKOOP – Sjors van der Meer maakt de overstap naar Team Stehmann. Daarmee is het opleidingsteam dat komend seizoen in de Topdivisie actief zal zijn, compleet.

Het 21-jarige talent uit Boskoop kwam afgelopen jaar nog in de Beloftedivisie uit voor Team Groenehartsport.nl, waarin hij vooral liet zien goed uit de voeten te kunnen op natuurijs.

De nieuwste en laatste aanwinst is volgens een enthousiaste ploegleider Mario Donker een ideale toevoeging aan de opleidingsploeg van de hoofdsponsor uit Zaltbommel: “We volgen Sjors al sinds de Weissensee en hij heeft dit seizoen laten zien dat hij de wedstrijden in de Topdivisie goed verteert. Hij kan het niveau aan en heeft in ieder geval talent genoeg. we zijn enorm blij dat we het team met Sjors erbij helemaal compleet hebben. Nu kunnen we ons gaan voorbereiden op het komende seizoen. Da’s mooi.”

Daarin zal Team Stehmann, dat naast Van der Meer wordt vertegenwoordigd door Danny Stam (Sprang-Capelle), Jesse Vriend (Hoogkarspel) en Robert van Dalen (Giessen), overigens met een nieuwe naamsponsor gaan aantreden. Donker kan een grote glimlach niet onderdrukken, maar wil het nieuws over Team Stehmann/…………. nog even onder de pet houden: “We hebben een prachtige sponsor weten te strikken, die zowel nationaal als internationaal bekend is. Ze maken hun debuut in het sponsoren van de (marathon)schaatssport, terwijl ze daar wel onlosmakelijk aan verbonden zijn. Ik kan het eigenlijk zelf nog niet geloven, maar meer kan ik echt nog niet zeggen”, glundert de ploegleider uit Ammerzoden trots.”

Foto: Bert Kool