04/03/2018 · in Marathon, Persberichten · geen reacties

Sjoerd den Hertog zorgde in zijn eerste jaar bij Team Okay Fashion & Jeans voor het voorlopige hoogtepunt in zijn carrière: hij pakte zijn eerste hoofdprijs als marathonschaatser in de Topdivisie door het algemeen klassement van de KPN Marathon Cup 2017 – 2018 te winnen. Het was ook voor de club een primeur: nog nooit behaalde een clublid de eindzege in de landelijke marathoncompetitie. Sjoerd bekroonde een ijzersterk seizoen (met o.a. zes podiumplaatsen waarvan twee zeges) met de Cup met de grote oren. Zijn ploeggenoot Crispijn Ariëns (winnaar van het natuurijsklassement) werd tweede, de ploeg behaalde de overwinning in het ploegenklassement. Sjoerd na afloop van de finale: “Ik heb een topjaar gehad en ben blij dat ik buiten het klassement nog twee dagzeges heb behaald. Dit smaakt naar meer…”

Timo Verkaaik reed de zestiende en laatste wedstrijd van het seizoen die werd gereden op de Jaap Edenbaan in Amsterdam niet uit. De vermoeidheid van de eerder deze week gereden natuurijsmarathons, waarin hij veel aanviel en voorin eindigde, zat nog in de benen.

Bij de Beloften reden Sjors van der Meer (bezig aan zijn laatste seizoen bij Groenehartsport) en Tom den Heijer de wedstrijd in het peloton uit. Hun ploeg werd eerste in het ploegenklassement. Sjors (twee zilveren podiumplekken: “Ik heb een mooi seizoen gehad en heb het erg leuk gehad bij Groenehartsport”) eindigde als zevende in het algemeen klassement, Tom (een keer brons: “Ik heb een mooi eerste jaar gehad bij de Beloften en ben blij met het ploegenklassement”) werd zeventiende in zijn debuutjaar bij de Beloften.

Linda Bouwens beëindigde haar carrière als ploegleider: “Het is mooi geweest, ik ga ’n jaartje ofzo andere dingen doen”.

Artikel in AD

Samenvatting Topdivisie Heren

Foto’s: Bert Kool (nog meer foto’s op Facebook).