02/12/2018 · in Algemeen, Jeugd · 2 reacties

Al sinds jaar en dag verzorgt SC Gouda in de kerstvakantie de schaatsclinics op de ijsbaan op de markt in Gouda. Na het succes van vorig jaar komt er dit jaar weer een ijsbaan rondom het Stadhuis: 19 december t/m 13 januari. Op die ijsbaan worden zowel in als buiten de kerstvakantie schaatslessen aangeboden aan de Goudse basisschooljeugd.

Buiten de kerstvakantie noemen we dit de Schoolschaatsweken. Tijdens deze 2 weken komen er scholen uit Gouda en omstreken om hier te schaatsen. In totaal gaat het om ca. 5.000 (!) kinderen die verspreid in groepen elk 45 minuten op het ijs zullen komen. SC Gouda is weer gevraagd om dit te komen begeleiden.

Wat vragen we van jou? Tijdens de schoolschaatsweken hebben we ca. vier trainers/ begeleiders per dagdeel nodig. Het is onmogelijk om dit volledig te laten invullen door onze opgeleide trainers, dus vragen we alle clubleden (vanaf 12 jaar) en hun ouders/verzorgers om ons te komen helpen. Als je kan schaatsen, kan je dit, geen opleiding of ervaring voor nodig! We gaan de kinderen die nog ondersteuning nodig hebben ondersteunen in samenwerking met het MBO Rijnland en zetten een leuk parcours en oefeningen klaar zodat wij de kinderen een leuke tijd op het ijs bezorgen.

Tijdens de kerstvakantie werken wij met onder andere Sportpunt Gouda samen voor de Kerstvakantieclinics. Tijdens deze clinics geven wij les aan kinderen uit de groepen 3 t/m 8.

Wat vragen we van jou? Tijdens de kerstvakantieclinics hebben ca. 6 trainers/ begeleiders per ochtend nodig. Deze clinics zijn van 8.15 tot 9.00 uur. Gedurende deze 45 minuten geven wij in kleine groepjes les en sluiten we af met een leuk spel. Er wordt gezorgd voor een lesprogramma, lesmateriaal en promotie materiaal. De kinderen hebben of krijgen schaatsen van de organisatie en we maken combinaties van ervaren en minder ervaren trainers.

Voor onze club is dit weer een geweldige kans om de schaatssport te promoten voor het oog van duizenden stad- en streekgenoten en ons als club te promoten en zo aan ledenwerving te doen. Foldermateriaal zal speciaal hiervoor worden gemaakt.

We vinden het geweldig als onze leden die wekelijks in Utrecht of Den Haag op de schaats staan ons hier een of meerdere dagen bij komen helpen! Al die rood-wit-blauwe clubjacks op die baan, dat gaat er weer gaaf uitzien! We beseffen dat het in sommige gevallen betekent dat er vrije dagen of dagdelen op werk of school geregeld moeten worden, maar we hopen dat we deze unieke kans met z’n allen kunnen pakken.

Voor de junior-trainers hebben we een tekst op briefpapier waarmee ze vrij kunnen vragen op school in het kader van deze sportieve maatschappelijke activiteit.

Er komt nogal wat bij kijken om dit allemaal te organiseren, vul daarom z.s.m.  het formulier in dat in je mail zit in en we nemen contact me je op!

Als je een vraag hebt, laat het ons weten.

Wij hopen op een prachtige respons!

Technische Commissie SC Gouda