SC Gouda

Toerschaatsen

Niet al onze leden nemen deel aan schaatscompetities. Een aantal schaatsers richt zich uitsluitend op het trainen ten behoeve van techniek en conditie. Zij hebben dan ook geen wedstrijdlicentie. Dit zijn de toerschaatsers, ook wel de trimmers genoemd.

Trimmerstraining

Een enthousiaste groep trainers bereidt voor onze trimmers elke week een passende training voor. Er wordt getraind in groepen op verschillende niveaus.
Voor de trimmers zijn in Utrecht de volgende uren gereserveerd:

DagTijdUurcode
Woensdag21.00 – 22.00U25
Donderdag19.15 – 20.15U28
Zaterdag7.00 – 8.00U27
Trimmersweekend schaatstraining SC Gouda

Kleding & materiaal

Om deel te nemen aan onze toerschaatstrainingen zijn er bepaalde voorgeschreven en/of geadviseerde clubkleding en materialen. Deze clubkleding is niet verplicht, maar is mede om de herkenbaarheid van onze club te vergroten en zo makkelijker onze trimmers te herkennen tussen alle andere schaatsers op de baan.

Toertochten

Toerschaatsers zouden geen toerschaatsers zijn als ze niet een voorliefde hadden voor het schaatsen van mooie routes op natuurijs. In de wintermaanden worden de temperaturen onder nul dan ook nauwlettend in de gaten gehouden.

Kijk voor meer informatie over het schaatsen van toertochten ook eens op
de site van de KNSB.

Omdat de temperaturen onder nul in Nederland meer uitzondering dan regel zijn, wijken we ook graag uit naar oorden waar wel natuurijs te vinden is. Zo reist elk jaar een delegatie van SC Gouda af naar de Weissensee in Oostenrijk.

Schaatsers SC Gouda Weissensee