SC Gouda

Marathonschaatsen

Zoals bij Langebaanschaatsen toegelicht ligt bij schaatsen de focus op de continue verbetering van persoonlijke records.

Schaatsers met een voorkeur voor het wedstrijdelement, wijken vaak uit naar het marathonschaatsen. Dat gaat er heel anders aan toe! Er wordt op een andere manier een beroep gedaan op techniek en uithoudingsvermogen. Bovendien spelen veiligheidsregels een belangrijke rol aangezien het flink druk kan zijn in een schaatspeleton.

Kijk voor meer informatie over het marathonschaatsen ook eens op:

Kleding & materiaal

Voor marathonschaatsen zijn bepaalde kledingvoorschriften van kracht. Zo is een schaatshelm verplicht. Daarnaast moet men ‘snijvaste’ enkelsokken, scheenbeschermers en handschoenen dragen. En ook voor de schaatsen gelden bepaalde voorwaarden.
Meer hiervoor is te vinden op de site van Baancommissie Utrecht.

Marathonwedstrijden

Mits in het bezit van een wedstrijdabonnement en –licentie kan iedereen meedoen aan de marathoncompetitie die gedurende het schaatsseizoen doorgaans wekelijks op zondagavond in Utrecht plaatsvindt. Deze bestaat uit vier verschillende snelheidsklassen C4 t/m C1 waarin jong en oud van alle 24 verenigingen die in Utrecht trainen ingedeeld worden.

Marathonschaatsen SC Gouda