SC Gouda

Langebaanschaatsen

Langebaanschaatsen is een discipline in het hardrijden op de schaats. Het is van oorsprong de grootste discipline binnen de vereniging en wordt ook wel met wedstrijdschaatsen aangeduid . Het wedstrijdschaatsen kent verschillende afstanden
(500, 700, 1.000, 1.500, 3.000 meter).

Natuurlijk is het stimulerend om gereden tijden met anderen te kunnen vergelijken en uiteraard bevatten schaatswedstrijden een competitief element. Maar in principe ligt bij het langebaanschaatsen de focus op de continue verbetering van persoonlijke records.

Schaatstraining

Vanaf 13 jaar schaatsen de leden van SC Gouda op schaatsbaan De Vechtsebanen in Utrecht. Afhankelijk van leeftijd en ambitie kan dat één of meerdere keren per week zijn.
Er wordt door SC Gouda in Utrecht op de volgende uren geschaatst:

DagTijdUurcode
Woensdag18.00 – 19.15U04
Woensdag19.30 – 20.45U05
Vrijdag17.45 – 19.00U06
Zaterdag9.45 – 11.00U08

Lees meer over de trainingen langebaanschaatsen bij SC Gouda.

Vervoer

De jeugd van 13 t/m 18 jaar die schaatst op zaterdagochtend (uur U08) rijdt in een carpoolschema naar en van de schaatsbaan. Er wordt in onderling overleg op verschillende plekken verzameld.

De schaatsers die trainen op de andere uren reizen op eigen gelegenheid.

Kleding & materiaal

Benieuwd welke kleding er nodig is voor het langebaanschaatsen? Kijk voor de voorgeschreven en geadviseerde clubkleding en materialen op onze website bij de pagina over kleding en materialen.

Langebaanwedstrijden

Binnen de discipline langebaanschaatsen vinden gedurende het schaatsseizoen doorgaans wekelijks op zaterdagavond, zondagmorgen en zondagmiddag wedstrijden plaats. Om daaraan te kunnen deelnemen dient men in het bezit te zijn van een wedstrijdabonnement en wedstrijdlicentie. Schrijf je in voor een langebaan wedstrijd.