SC Gouda
Jeugdschaatsen SC Gouda Uithof

Jeugdschaatsen

Onze jongste leden zijn kinderen tussen 6 en 12 jaar.

In de wintermaanden (van oktober tot maart) gaan de jeugdschaatsers elke zaterdagmiddag met z’n allen met de bus naar schaatsbaan De Uithof in Den Haag voor de schaatstraining.

Een groep enthousiaste jeugdtrainers en begeleiders brengt de kinderen met een gevarieerd lesprogramma de beginselen van het leren schaatsen bij. Naast de schaatslessen zijn er ook verschillende leuke activiteiten, waaronder 100m wedstrijdjes, een mini-elfstedentocht en het jaarlijkse zwembadfeest ter afsluiting van het schaatsseizoen.

Het plezier dat de kinderen in de schaatssport beleven staat bij deze leeftijdsgroep voorop!

Vervoer

We gaan gezamenlijk met een bus naar de ijsbaan. Deze vertrekt vanaf de parkeerplaats van sporthal De Mammoet aan de Calslaan in Gouda en maakt een tussenstop op de carpool-plaats bij de afslag Zevenhuizen/Waddinxveen. De vertrek- en aankomsttijden zijn als volgt:

Plaatsheenreisterugreis
Gouda
Sporthal de Mammoet
16.0019.25
Zevenhuizen/Waddinxveen
carpoolplaats A12/N453
Tweede Bloksweg
16.1519.10
Den Haag
IJsbaan de Uithof
16.4518.40
Schaatsbus pupillen SC Gouda

Schaatslessen

Eenmaal in Den Haag aangekomen gaan we van 17.15 tot 18.15 de baan op.

De groepen bestaan gemiddeld uit 7 à 8 kinderen en worden naar schaatsvaardigheid ingedeeld. Bij de lessen staat niet het hardrijden voorop maar het op een speelse manier aanleren van de schaatsbewegingen. Dit houdt dus niet alleen in dat er rondjes worden gereden om schaatsconditie te krijgen maar dat er ook wordt geoefend om:

  • recht op de schaatsen te staan
  • op de juiste wijze te starten en te remmen
  • te vallen en op te staan
  • slalom te rijden
  • over te stappen in de bocht
  • de juiste schaatshouding aan te leren
  • goed zijwaarts af te zetten

Daarnaast wordt aandacht besteed aan de gedragsregels op een ijsbaan en de verzorging van de schaatsen.

Training jeugdschaatsen Den Haag Uithof SC Gouda

Vanuit het jeugdschaatsen kunnen kinderen de overstap maken naar de trainingsgroepen die op zaterdagmorgen in Utrecht schaatsen. Die grens ligt ongeveer bij 13 jaar. Voor sommige kinderen is het gewenst om de overstap iets eerder te maken, anderen willen liever nog even blijven jeugdschaatsen. In overleg met de jeugdschaatser en ouders wordt gekeken wat het beste is.

Kleding & materiaal

Kijk voor schaatskleding en schaatsmaterialen op onze pagina over clubkleding. Hier vind je alles over de juiste materialen, kleding en bescherming.

Jeugdschaatsen Clubkleding Uithof

Inschrijven jeugdschaatsen

Wil je je kind inschrijven voor het jeugdschaatsen? Dat kan, leuk! Wij hopen je kind snel te mogen verwelkomen.

Jeugdschaatswedstrijden

Voor kinderen tot 13 jaar die schaatsen in de hogere trainingsgroepen in Den Haag is er de mogelijkheid om al kennis te maken met schaatsen als wedstrijdsport. Voor deze kinderen worden elk schaatsseizoen vaak wel een paar zogenoemde drempelwedstrijden georganiseerd op de ijsbanen in Den Haag en Rotterdam.

Eenmaal de smaak te pakken dan kan deze categorie als pupil deelnemen aan de langebaanwedstrijden in Den Haag (100, 300, 500, 1000 en zelf 1500 meter) en/of aan pupillenmarathons als onderdeel van de marathoncompetitie in Utrecht. Mochten ze hierin interesse hebben, dan hebben ze wel een wedstrijdabonnement en wedstrijdlicentie nodig.

Mocht er vanuit deze kinderen behoefte zijn aan meer trainingsuren dan kunnen ze, naast de reguliere schaatstraining op de zaterdagmiddag, deelnemen aan een extra trainingsuur op woensdagmiddag.

Kijk hier voor meer informatie over wedstrijdabonnementen en -licenties.

Jeugdschaatsen Uithof Den Haag SC Gouda