SC Gouda

Trainingen & activiteiten

Binnen SC Gouda is er een ruim aanbod aan trainingen en activiteiten voor jong en oud, ervaren of beginner! Bij onze club kun je niet alleen terecht voor het schaatsen in de wintermaanden en het skaten in de zomermaanden. Maar we organiseren ook tal van andere activiteiten.

Overige activiteiten

Clubwedstrijden

Naast de clubkampioenschappen langebaanschaatsen (medio februari) en Inline-skaten (medio juli) wordt jaarlijks de binnen de club bekende IJzersterk trofee gereden (medio september), een triathlonwedstrijd fietsen-hardlopen-skeeleren waaraan individueel of in teamverband kan worden deelgenomen.

Droogtraining

Om de algehele conditie op pijl te houden en de opbouw en het uithoudingsvermogen van spieren ten behoeve van de schaatstechniek te stimuleren, wordt in de winterperiode vaste prik op maandagavond op de atletiekbaan van AV Gouda een droogtraining gegeven, start voor de jeugd om 19.15h en voor de volwassenen om 19.30h.

Krachttraining

Voor leden vanaf 14 jaar bieden we daarnaast een krachttraining aan bij sportschool Fysiovisiq. Dit gebeurt op donderdagavond van 18.30h tot 19.30h. Hier zijn extra kosten aan verbonden.

Fietsen

Gevorderde racefietsers vanaf 14 jaar kunnen zich in de zomerperiode op dinsdagavond of zondagochtend bij een fietsploeg van SC Gouda aansluiten, die onder begeleiding van ervaren fietstrainers op de openbare weg trainen (verzamelen bij Wielerbaan Excelsior in het Goudse Hout).

Indoor skeeleren

In de winterperiode, van januari tot maart, staat op zondagmiddag sporthal de Zebra tot onze beschikking voor indoor skatetraining. Verdeeld over twee opvolgende uren kunnen alle leden aan deze training deelnemen.

Indoor skeeleren skatetraining SC Gouda

Trainingskampen

Een aantal kampen is inmiddels een vast item op de jaarplanning:
Voor de jeugd is nu een paar jaar achtereen een fantastisch pupillenkamp georganiseerd op het terrein van ijsvereniging Lekkerkerk.
Onze volwassen leden kunnen zich elk jaar opgeven voor een 3-daags herfstkamp,
dat zich meestal op en rondom de ijsbaan van Enschede voltrekt.
En voor de trimmers van SC Gouda (de schaatsers die enkel een trainingsabonnement afnemen) wordt al een aantal jaren een gezellig en sportief trimmersweekend georganiseerd bij een ijsbaan in Nederland of in het buitenland.

Pupillenkamp SC Gouda Skaten