24/06/2018 · in Inline-skaten, Jeugd · geen reacties

Nieuw bij SC Gouda: een meerdaags trainingskamp voor de Den Haag-Pupillen. Dit jaar werd voor het eerst in – voor zover we kunnen nagaan – de clubhistorie een trainingskamp voor Pupillen georganiseerd. Jochem van Os en vele vrijwilligers organiseerden in Lekkerkerk een sportief en gezellig kamp voor de ruim dertig deelnemers. Clubtoppers Lianne van Loon, Sanne Teekens en Ruben van Os verzorgden de clinics.

Foto’s vind je in het Facebookalbum

Uitgebreid verslag: “In het weekend van 22-24 juni vond het allereerste pupillenkamp van SC Gouda plaats. Met 32 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar werd gekampeerd in grote legertenten op het terrein van IJsvereniging Lekkerkerk. Grote dank aan de opbouwploeg die onder niet echt ideale weersomstandigehden het terrein helemaal in gereedheid had gebracht!

Om 16.30u werd het kamp officieel geopend en kon het feest beginnen. Uiteraard werd er begonnen met een skeelertraining en daarna stond een heerlijke gesponsorde pastamaaltijd van Keurslager Coen van der Geest op het menu. Bedankt daarvoor!

Na nog wat spelletjes op het terrein en lol met de ethousiaste groepsleiding was het toch echt bedtijd..

Zaterdagochtend kwamen de eerste zonnestralen al vroeg de tent in en na een uitgebreid ontbijt (buiten!) kwamen Sanne Teekens en Lianne van Loon een skeelerclinic verzorgen. Ook Ruben van Os haakte aan. In de pauze van de training stond er fruit klaar dat gesponsord was door Albert Heijn Gouda, Bloemendaal.

Na de lunch vertrokken de groepen om beurten voor een fotospeurtocht door Lekkerkerk met halverwege de route een ijsje voor iedereen. Intussen werd op het kamp hard gewerkt aan het bakken van een enorme stapel pannenkoeken. Bij terugkomst van de groepen op het kampterrein lag een glijmat klaar met water en sop: lol gegarandeerd! Kennelijk hadden de kinderen inmiddels behoorlijke trek gekregen want de pannenkoeken waren in een mum van tijd op en er waren er toch héél wat gebakken..

Na het eten stond er een heuse vossenjacht op het programma. Hiervoor zijn alle groepen naar het Loetbos getogen en kon het speuren beginnen! Acht vossen zaten verstopt achter bomen en tussen de struiken. In anderhalfuur tijd hadden zo goed als alle groepjes de vossen gevonden.

Wat is een kamp zonder kampvuur? Na de vossenjacht stonden de marshmellows en prikkers al op de kidneren te wachten en werd de avond gezellig, onder het genot van een drankje en muziekje afgesloten.

Zondagochtend..wat was het snel gegaan..na het ontbijt nog lekker op het kampterrein spelletjes gedaan en na de allerlaatste kamplunch zat het erop.. maar wat is het tof geweest!

Iedereen die heeft meegeholpen aan de organisatie en uitvoering van het kamp (opbouwploeg, groepsleiding, trainers, kookploeg, EHBO, etc) en uiteraard alle kinderen: ontzettend bedankt voor jullie enthousiasme en inzet! Wij hebben ervan genoten en wordt wat ons betreft vervolgd 

Ilse van Vugt en Jochem van Os