18/02/2018 · in Langebaan, Marathon · geen reacties
Zaterdagavond 17 februari was het zover: het Clubkampioenschap Langebaan (en Marathon) van SC Gouda! Wéér een ander tijdstip en programma dan bij de voorgaande edities, allemaal vanwege gedoe in het gewest NH-U en de baancommisie Utrecht, maar gelukkig lieten het organisatieteam onder leiding van Peter Gerritsen en vooral ook de deelnemers zich hierdoor niet afleiden. Er hadden zich zeventig clubleden aangemeld: Pupillen, Junioren, (Neo)Senioren, Masters, Trimmers, ze stonden allemaal aan de start.
Door een kwartier eerder te starten en een super strak schema (met dank aan Annette, Wim, Jaap, Jan, Duck, Gea en Frank) werd het toch mogelijk om af te sluiten met een marathon. Jammer genoeg was dit te laat voor de pupillen.
Het ijs was super ondanks dat het flink te lijden had gehad van de Jeugd-Elfstedentocht die eerder die dag verreden was.
Al snel was het duidelijk dat er zich  nieuwe clubkampioenen zouden aandienen: de regerend kampioenen Alexander van Hasselt en Lianne van Loon gingen onderuit in respectievelijk hun 500 en 1.000 meter en verspeelden daarmee hun kans op prolongatie van de titel. Het stadion gevuld met clubleden viel even stil, maar bleef gelukkig anders dan de Koreanen bij het shorttrack gewoon zitten, omdat zich hierdoor andere favorieten aandienden en de wedstrijd opeens helemaal open lag.
Het werd een spannende wedstrijdavond waarbij ook veel PR’s werden gereden. Uiteindelijk werden Nienke den Hertog en Ruben van Os (die eerder op de dag nog had gereden bij het NK Jeugdmarathon in Tilburg) als de Clubkampioenen van het seizoen 2017/2018 gehuldigd.
De afsluitende marathon over 30 ronden werd bij de heren afgetekend gewonnen door Stefan de Vos en bij de dames in een spannende sprint door Lianne van Loon. De kleine versie van de marathon (10 ronden) werd een prooi voor Wilco Kraamer en bij de dames voor Julia Harteveld.
Al met al een geslaagde avond die plezierig werd afgesloten in het KNSB Sportcafé.
Dit zijn de Clubkampioenen per categorie:
Pupillen E/F: Sanne Spink en Matthijs de Haan
Pupillen C/D: Floortje Bregman en Joep de Heus
Pupillen A/B: Josien van der Voet en Mendel Holwerda
Junioren-C: Janne Kraamer en Job de Vast
Junioren-B: Sanne Teekens en Sebastiaan Rutjes
Junioren-A: Ruben van Os
Neo-Senioren: Nienke den Hertog en Bram van der Geest
Senioren: Anna den Hertog en Edwin Sterk
Masters: Adri Henrich
Trimmers: Diny Bouwens en Lennard Kwakernaak