SC Gouda
Prestatiegericht skaten Lianne van Loon SC Gouda

Prestatiegericht skaten

De afgelopen jaren is het aantal wedstrijdskaters uit onze gelederen dat aan regionale en/of (inter)nationale wedstrijden deelneemt fors gegroeid. SC Gouda is een vertrouwd gezicht geworden in het skeelerpeloton.

Vanaf 2005 wordt er meegedaan met een serie skeelerwedstrijden van de Midden Nederland Skeelercompetitie, met als resultaat een rijke medailleoogst in verschillende categorie├źn.

Midden Nederlandse Skeeler Competitie (MNSC)

De MNSC is een samenwerkingsverband van een aantal schaats/skateclubs uit Midden-Nederland dat een eigen regionale competitie organiseert over 9 of 10 wedstrijden in o.a. Zeist, Gouda, Hoevelaken, Oudewater, Nijkerk, Culemborg, Arnhem en Utrecht. Deelname per wedstrijd is mogelijk maar ook over de gehele competitie kan worden gestreden om het eindklassement.

De wedstrijden worden gereden over tijdelijk afgezette wegparcoursen of over wielerbanen en lijken op de criteria die we kennen uit het wielrennen en het marathonschaatsen.

Inline-skatewedstrijden

Inline-skatewedstrijden zijn er in de vorm van baanwedstrijden en van marathonwedstrijden.

Op de baan wordt er niet zoals bij schaatsen individueel gereden, maar bestaat een wedstrijd vaak uit drie onderdelen waarbij men tegen anderen rijdt en uiteindelijk over de drie onderdelen een einduitslag wordt opgemaakt. Hierbij geldt dus niet de tijd maar de klassering ten opzichte van andere rijders. Onderdelen zijn doorgaans 1 ronde individueel,
3 ronden met 5 of 6 rijders, een afvalkoers en een puntenkoers.

Geregeld worden ook baanwedstrijden op echte skeelerpistes in Almere of Purmerend gereden. Een skeelerpiste is een kleinere baan (200 meter) met dwarshelling in de bochten.

Liefhebbers voor het rijden van marathons kunnen daarvoor terecht bij een tweetal regionale skeelercompetities, die doorgaans plaatsvinden op wielerparcoursen waarbij het aantal rondes daadwerkelijk 42 km behelst ofwel er een uur lang wordt gereden.

Kijk voor meer informatie over deze competities op Skeelercup Dave van Dam en/of Oomssport Skeelercup.

Nog geen of weinig ervaring met de skeelersport? Kijk dan naar het aanbod op onze pagina over inline-skaten bij SC Gouda.