SC Gouda
Jeugd skaten sc Gouda

Jeugdskaten

Schaatsen in de winter, skeeleren in de zomer!

Ook in het voorjaar en in de zomer wordt bij SC Gouda niet stil gezeten. Onze inline-skatecommissie organiseert ’s zomers skeelerlessen voor alle kinderen die het leuk vinden om te (leren) skeeleren.

Het doel is om de techniek, de conditie en de skeelerhouding te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat de kinderen buiten de lessen om ook veilig op straat kunnen skeeleren. Om die reden staan bij de skeelertechniek in eerste instantie de wendbaarheid, het goed kunnen remmen en de veiligheid voorop.

Skeelerlessen

De skeelerlessen worden, met uitzondering van enkele weken in de zomervakantie, iedere maandag en vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur gegeven op de wielerbaan GRTC-Excelsior in het Goudse Hout.

Springen op skates. Techniek aanleren

De lesgroepen tellen 8 tot 10 deelnemers en worden ingedeeld naar niveau.  Er zijn twee begeleiders per groep. Op een speelse manier wordt de kinderen de skeelerbeginselen bijgebracht, zoals:

  • Remmen op asfalt
  • Bermstop in het gras
  • Sleepstop
  • (Over een obstakel) springen
  • Manouvreren

Regelmatig worden ook wedstrijdjes en diploma-skaten georganiseerd waaraan ieder kind mag deelnemen.

De skeelerlessen gaan niet door als het regent of geregend heeft waardoor de baan nat is.
In plaats van skeelerles bieden de trainers dan een droogtraining aan.

Kleding & materiaal

Het is bij skaten belangrijk dat er juiste beschermingsmaterialen wordt gedragen. Kijk op onze pagina over kleding en materialen wat er wordt voorgeschreven en/of geadviseerd door onze club.

Jeugdskatewedstrijden

Skate4 is een gezellige inline-skatecompetitie op vier vrijdagavonden op wedstrijdbanen in resp. Ammerstol, Gouda, Lekkerkerk en Oudewater. Deze laagdrempelige competitie heeft tot doel om de basisschooljeugd uit de regio te interesseren voor inline-skaten als wedstrijdsport.

Wie meer wil kan als pupil deelnemen aan de regionale skate-competities
Skeelercup Dave van Dam en/of Oomssport Skeelercup.

Ook voor de oudere jeugd, (beginnende) masters en wedstrijdrijders is er aanbod binnen onze club. Kijk op onze pagina inline-skaten voor onze verschillende groepen.

Lid worden

Wil je je kind opgeven om te komen skeeleren bij SC Gouda, Leuk! Inschrijven bij SC Gouda kan via deze link.