Trainingen

Skatelessen en wedstrijdtraining voor jeugdschaatsers en recreanten (volwassenen)

Schaatsen een wintersport? Nou, ook in het voorjaar en de zomer hoef je bij SC Gouda ook niet stil te zitten! De inline-skatecommissie organiseert skate-lessen en -trainingen voor alle kinderen en trimmers (volwassen recreanten) van SC Gouda.

Deze trainingen en lessen zullen een- of tweemaal per week plaatsvinden op de Wieler- en skeelerbaan in het Goudse Hout. Ons doel is om de techniek, de conditie en de skeelerhouding te verbeteren. Omdat wij terdege beseffen dat veel kinderen (maar ook volwassenen) buiten de lessen om ook op straat gaan skaten, staan bij de skatetechniek in eerste instantie de wendbaarheid en het goed kunnen remmen en de veiligheid, voorop.

Les- en wedstrijdgroepen jeugd

De lesgroepen tellen ca 8-10 deelnemers en worden ingedeeld naar niveau, ervaring en ambities. Zo zijn er groepen voor wedstrijdrijders maar ook groepen waar op een speelse manier skeelerles wordt gegeven.

De jeugd traint op vrijdag van 19.00-20.00 uur, met uitzondering van de schoolvakanties en andere feestdagen. De les gaat niet door als het regent, of als het geregend heeft en het wegdek nog nat is (als het na 17.00 uur niet meer regent, kun je er van uitgaan dat de baan om 19.00 uur droog is). Indien mogelijk wordt een droogtraining gegeven. Neem dus altijd je sportschoenen mee!

De jeugdleden uit de zgn. speed-groepen, die deelnemen aan wedstrijden trainen op vrijdag en maandag in 2 blokken tussen 19.00 – 21.15 uur.

Trimmers (recreanten volwassenen)

Niveau is redelijk gevorderd tot gevorderd: vrijdag van 20.00 tot ca 21.30 uur.
Training bestaat uit:

  • Basis skate technieken, zoals remmen op verschillende manieren.
  • Rijden in een groep of peloton.
  • Zekerder in het verkeer.
  • Onderhouden en verbeteren van de conditie.
  • Verbetering skatetechniek.

 

Veiligheid

Bij deelnemen aan het skaten of skeeleren, zowel bij lessen en wedstrijden als bij toertochten, lopen deelnemers, risico’s. Risico’s kunnen verminderd, maar niet geheel voorkomen, worden door het navolgen van de algemene gedragsregels op de skeelerbaan en door het dragen van de door de Schaatsclub Gouda minimaal verplicht gestelde beschermingmiddelen. De verplichte beschermingsmiddelen zijn een skate- of fietshelm, knie-, elleboog- en polsbeschermers. De beschermingsmaterialen en helmen worden bekeken of ze goed passen, goed aangetrokken en bevestigd zijn. Ook worden kledingadviezen gegeven. Clubkleding is te koop bij Dave van Dam Sport in Haastrecht, maar voor de training niet verplicht Een stevige broek (bijv. korte of lange jeans) en luchtige bovenkleding is het prettigst voor de kinderen en beschermt goed bij valpartijen. Echter, risico’s kunnen nooit geheel uitgesloten worden. Met het invullen van de aanmeldstrook aanvaardt u deze risico’s. Hoewel de deelnemers aan de skate- en skeelerlessen, wedstrijden en toertochten met de genoemde beschermingmiddelen goed beschermd zijn, is het altijd mogelijk dat er valpartijen gebeuren waarbij (schaaf-) wonden ontstaan. Daarvoor is er altijd een EHBO-‘er en een EHBO koffer aanwezig. Van alle kinderen hebben we de telefoonnummers van thuis en mobiel, die u hebt opgegeven op de aanmeldstrook, bij de hand. Beschermers voor pols, knie en elleboog en een goede helm ( fietshelm, skatehelm, TÜV of CE EN 1078 of 1080 gekeurd) zijn dus verplicht!

De belangrijkste gedragsregels zijn

  • Deelnemers volgen de aanwijzingen van de instructeurs van de club op.
  • Pesten en hinderlijk gedrag worden niet getolereerd.
  • Deelnemers zonder juiste beschermingsmiddelen krijgen geen toegang tot de skeelerbaan.
  • Andere regels worden uitgelegd tijdens de lessen.

 

 

Deel deze pagina met anderen