09/11/2017 · in Algemeen, Jeugd, Langebaan · 1 reactie

Al sinds jaar en dag verzorgt SC Gouda in de kerstvakantie de schaatsclinics op het ijsbaantje op de markt in Gouda. Dit jaar wordt een lang gekoesterde wens van de baanexploitant realiteit: er komt een ijsbaan rondom het stadhuis. Is dat een pláátje of niet?

Op die ijsbaan worden ook buiten de kerstvakantie schaatslessen aangeboden aan de Goudse basisschooljeugd. Hieronder kan je zien om welke dagen/tijden het gaat. In totaal gaat het om ca. 5.000 (!) kinderen die verspreid over de uren (half uurtje les, half uurtje vrij schaatsen) op het ijs zullen komen. SC Gouda is gevraagd om de lessen te verzorgen.

Voor onze club is dit een geweldige kans om de schaatssport te promoten voor het oog van duizenden stadgenoten en ons als club te promoten en zo aan ledenwerving te doen. Foldermateriaal zal speciaal hiervoor worden gemaakt.

Wat vragen we van onze leden? We hebben ca. acht trainers per dagdeel nodig. Het is onmogelijk om dit volledig te laten invullen door onze opgeleide trainers, dus vragen we alle clubleden (vanaf 12jaar) en hun ouders/verzorgers om ons te komen helpen. Als je kan schaatsen, kan je dit, geen opleiding of ervaring voor nodig! We gaan zorgen voor een lesprogramma en lesmaterialen, de kinderen hebben of krijgen schaatsen van de organisatie en we maken combinaties van ervaren en minder ervaren trainers.

We vinden het geweldig als onze leden die wekelijks in Utrecht of Den Haag op de schaats staan ons hier een of meerdere dagen bij komen helpen! Al die rood-wit-blauwe clubjacks op die baan, dat gaat er gaaf uitzien! We beseffen dat het in sommige gevallen betekent dat er vrije dagen of dagdelen op werk of school geregeld moeten worden, maar we hopen dat we deze unieke kans met z’n allen kunnen pakken.

Voor de junior-trainers hebben we een tekst op briefpapier waarmee ze vrij kunnen vragen op school in het kader van deze sportieve maatschappelijke activiteit.

Interesse of een vraag? Stuur een email naar de Technische Commissie.