05/05/2019 · in Inline-skaten, Jeugd, Persberichten · geen reacties

Op zaterdag 11 mei a.s. zoeven de wieltjes van honderden inline-skaters over het asfalt van de wielren-/skeelerbaan in de Goudse Hout.  SC Gouda is vereerd om voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de gastheer te mogen zijn voor (ook nog eens de openingswedstrijd van) de  Ooms Skeelercup. Ook de Jeugdskeelercup staat op het programma. En het wordt nóg mooier omdat het op 11 mei een gecombineerde wedstrijd wordt met de Dave van Dam Inline Cup, onze jaarlijkse thuiswedstrijd, kortom: de beste inline-skaters van Midden én West Nederland komen tegen elkaar in actie in dezelfde wedstrijd. Hoe gaaf is dat!

De jongste inline-skaters trappen in de vroege ochtend af en de gehele dag tot laat in de namiddag wordt er gereden op de 400m-lus (sprint en middellange afstanden) en de 1.250m-lus (de marathons).  Er komen veel clubleden in actie op én naast de baan: een grote groep vrijwilligers is actief in de organisatie van deze unieke wedstrijd. We verwachten veel publiek en we hopen dat al die toeschouwers gaan genieten van mooie sport en van de koek en zopie op het horeceplein bij de ingang van de baan. En uiteraard hopen we dat er heel veel clubleden komen aanmoedigen! Jij komt toch ook?

Via de speciale Facebook-pagina van Gouda Skate blijf je op de hoogte.

Wil je weten of je nog een steentje kan bijdragen in het vrijwilligerskorps of heb je een vraag over dit evenement, stuur een mail naar de TC.